torstai 15. tammikuuta 2015

16. Kastellolla

Moi!

Kuten varmaan otsikosta huomaatte, tänään oli minulla Kassupäivä.
Hoitelin Kastellon pesukarsinassa, ja viritin sille kuolaimien sijasta hackamoret. Kastellolla on kerran ennen menty hackamoreilla, jolloin Kastello oli ihan super!

Käveltiin kentälle ja kävilin suhteellisen pitkät alkukäynnit, kun odotin, että Susanne tulee kuvaamaan ratsastuksia. Kun Susanne tuli, otin ohjat käteen. Kastello oli heti tosi mukava.

Kun Kastello tuntui käynnissä kivalta, nostin ravin. Ravissa tehtiin taivutteluja ja keskityttiin siihen, että poni liikkuu reippaasti eteenpäin ilma, että se vastustelisi pohjetta.



Kastello tuntui tosi mukavalle, ehkä vähän vinkuralle, koska sillä oli ollut juuri vapaapäivä. Kastello tosin käytti yllättävän hyvin takajalkojaan.





Minulla ei ollut oikeen mitään ideaa ratsastaessa, kunhan vain pyörin ja katsoin, että poni liikkuu. Kunnon suunnitelmat olin tehnyt, mutta en jostain syystä saanut niitä toteutettua.

Kuitenkin.. Kun Kastello oli kivan tuntuinen ravissa, nostin laukan. Laukassa mentiin molempiin suuntiin pari ympyrää ja pyrin pitämään laukan pyörivänä ja rauhallisena.


Kastello oli tosi ihana laukassakin. Tietenkin tuli pätkiä, jotka eivät olleet kovin kummoisia, mutta myös tosi hyviä pätkiä tuli!

Käväistiin sitten pellolla laukkaamassa. Pelkäsin Kastellon keksivän jotain omaa kivaa, kun ei kuolaimia ollut suussa, mutta yllättävän kivasti poni puksutti menemään.





Mentiin sitten kentälle ottamaan loppuravit. Annoin Kastellon mennä tosi rennosti ja omaa tahtiaan. Kastello meni tosi kivasti ja oli rento.


Lopuksi otin Kastellolta kaikki kamat pois ja hyppäsin selkään. Laitoin Kastellon kaulan ympärille riimunnarun, jolla ohjasin sitä. Kastello meni tosi nätisti!



Lopuksi vielä treenattiin meidän uutta temppua. Haluatteko, että teen postauksen siitä, miten opetin sen Kastellolle? Voin tehdä opetusvideon jos vain haluatte!




<3: Sara (ja Susanne)

4 kommenttia:

  1. Teillä menee tosi hyvin! Kummatkin sun hevoset luottaa suhun ihan selvästi, kun voi ilman varusteitakin mennä! Kassu on aivan huippu poni, kun ei tee mitään typeryyksiä edes kun jotain uutta ja erilaista kokeillaan! Onnea kaikkille ratsastuksille! ♥ :)

    VastaaPoista